De Pizza al Tonno is een ware klassieker binnen de pizza’s. Deze vis pizza staat altijd bovenaan de menukaart bij elke Italiaan. Tonno betekent natuurlijk tonijn en hier draait de pizza dan ook om. Naast tonijn bestaat de pizza ook uit mozzarella, ui en olijven. Maar naast de Pizza al Tonno zijn er natuurlijk nog meer pizza’s die het van de zee moeten hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Pizza Frutti di Mare? Of de Pizza Con Gamberi? Ook lekkere pizza’s uit de zee die het proberen waard zijn.
Recept Pizza al Tonno
Pizza al Tonno
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Jack Huisman
Serveert: 4
Ingrediënten
- 500 gr. bloem
- 250 ml. water (lauwwarm)
- 25 gr. verse gist of 10 gram gedroogde gist
- 3 el olijfolie
- 3 tl. zout (fijn)
- 1 tl. suiker
- 1 tl. gedroogde oregano
- tomatensaus
- mozzarella
- tonijn
- ui
- olijven
- Parmezaanse kaas (of oude kaas)
Instructies
- Giet het lauwwarme water in een brede kom of schaal en voeg de gist en suiker toe.
- Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is.
- Laat het een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen.
- Het is van belang dat het water rond de 35 graden is.
- De suiker helpt om dit proces op gang te brengen.
- Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een berg van de bloem.
- Meng het zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over.
- Kneed het deeg ongeveer 10 minuten.
- In het begin zal het deeg plakkerig zijn, maar het wordt steeds soepeler.
- Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en zet deze op een warme plek, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming, om 1 tot 2 uur te rijzen.
- Kneed het deeg, dat nu ongeveer twee keer zo groot gerezen is, nog een keer goed door en verdeel het in de juiste portie per pizza.
- Rol elke portie uit tot een pizza.
- Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met tomatensaus, mozzarella, tonijn, ui en olijven.
- Zet de pizza op een ingevette bakplaat of ingevet bakpapier in de midden van de oven en bak 15 minuten bij een voorverwarmde oven op 250° C of 12 minuten bij 270° C.
Voedingswaarde
calorieën: 943 Vet: 51 Verzadigde vetzuren: 12,5 Koolhydraten: 84,1 Suiker: 7,5 Proteïne: 33,2
Eet smakelijk! Google+
Bedankt voor het recept! We hebben gisteren genoten
100
Maak je dit met tonijn uit blik of verse tonijn?? De verse tonijn vind ik altijd zo duur namelijk
80