Indiase pizza met aubergines en kikkererwten

Indiase pizza met aubergines en kikkererwtenBen jij fan van de veelzijdige en kruidige Indiase keuken? Probeer dan eens een echte, Indiase pizza met aubergines en kikkererwten. Deze pizza bestaat verder onder andere uit naanbrood, sperziebonen, gember en ui. Waan jezelf even in het mooie India én geniet van alle heerlijke geuren en smaken!

 

Indiase pizza met aubergines en kikkererwten

4.0 from 2 reviews
Indiase pizza met aubergines en kikkererwten
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
Pizza:
  • 200 g kikkererwten
  • 2 naanbroden
  • een halve limoen
  • een half bosje koriander
  • 75 g geraspte oude kaas
Topping:
  • 1 aubergine
  • een halve rode ui
  • 100 g sperziebonen
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • olijfolie (om in te bakken)
Instructies
Pizza:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Giet de kikkererwten af, spoel ze af en snijd vervolgens de koriander fijn.
  3. Meng de helft van de koriander, het sap van de limoen en de kikkererwten in een grote kom.
  4. Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  5. Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas.
  7. Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Topping:
  1. Pak een pan en breng deze met ruim water en (eventueel) een beetje zout aan de kook.
  2. Snijd de uiteindes van de sperziebonen eraf en snijd daarna de sperziebonen doormidden.
  3. Kook de sperziebonen ongeveer 3 à 4 minuten.
  4. Giet nu de sperziebonen af.
  5. Pel en snijd de knoflook fijn, en pel en snipper de ui.
  6. Snijd de aubergine in blokjes, en schil en snijd de gember fijn.
  7. Verhit een klein beetje olie in een pan.
  8. Fruit de knoflook, ui, gember, komijnpoeder en cayennepeper nu ongeveer 2 minuten.
  9. Voeg de blokjes aubergine toe aan het kruidige mengsel en bak ongeveer 5 minuten mee.
  10. Voeg er een beetje water aan toe en bak nog heel even.
  11. Voeg de sperziebonen toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
  12. Roer de rest van de koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  13. Verdeel de pizza’s over borden en beleg deze met de groenten.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

four × 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.