Flammkuchen

FlammkuchenDeze pizza komt oorspronkelijk uit Duitsland en kenmerkt zich door de spekjes die er in zitten. Tevens  zit er kaas en crème fraîche op de pizza, gevolgd door ui. Het is een van de bekendste specialiteiten uit Duitsland. Flammkuche betekent letterlijk: taart gebakken in vlammen. Gebakken in vlammen net zoals een pizza dus. Je hebt een aantal verschillende soorten Flammkuche, maar deze met spek is wel de bekendste. Het is zeker leuk om een keer proberen te maken, vooral wanneer je Duits bezoek over de vloer hebt.

Recept Flammkuchen voor vier personen

4.0 from 2 reviews
Flammkuchen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • bakpapier
  • bakplaat
  • deegroller
  • 7 gram droge gist
  • 300 gram bloem
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gram volle Franse yoghurt
  • 150 gram gerookt spek
  • 3 uien, gesneden in dunne ringen
  • 1 mespunt nootmuskaat
Instructies
  1. Mix de bloem, het gist en 1 theelepel zout in een kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden en giet hier 150 ml lauwwarm water in.
  3. Kneed dit tot een soepel deeg.
  4. Doe het deeg in een kom met een schone, natte theedoek er op. Laat het deeg 1 uur staan om te rijzen.
  5. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  6. Snijd het spek zo dun mogelijk.
  7. Leg bakpapier op de bakplaat en leg hier het deeg op. Rol het met de deegroller uit tot een dikte van 1 cm.
  8. Mix de kwark met de crème fraîche en brengt dit geheel op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Verspreid dit mengsel over het deeg en bedek dit vervolgens met spek en ui.
  10. Bak de flammkuchen in 15 minuten gaar.
Voedingswaarde
Serveert: 1 pizza calorieën: 545 Vet: 25 g Koolhydraten: 60 g

 

Reacties

  1. zegt

    Het klinkt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens zeer smakelijk uit! Helaas is de bereidingstijd wel meer dan ik zou willen


    80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five × 3 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.