Vodka Pasta kaassaus

Vodka Pasta kaassaus

Vodka Pasta kaassaus

Met die hele “hard gaan” en “YOLO” cultuur van de laatste jaren zou je haast vergeten dat je ook serieus culinair kunt gaan koken met vodka. Wij waren erover verbaasd, maar het is toch verrassend lekker! Gek genoeg is het niet zo scherp als je zou denken, eerder mild. Vergeet indrinken voor het uitgaan, wij eten voortaan Vodka Pasta met kaassaus. Naast vodka gebruiken wij Parmezaanse kaas en om het een beetje extra kick te geven gebruiken wij rodepepervlokken. Met dit recept heb je genoeg voor 6 personen dus het is ideaal om te maken, voordat je met een vriendengroep de deur uitgaat.

 

4.0 from 1 reviews
Vodka Pasta kaassaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Hard gaan was nog nooit zo YOLO als met de Vodka Pasta kaassaus.
Auteur:
Keuken: Italiaans
Serveert: 6
Ingrediënten
  • 450 gram pasta (bijvoorbeeld Penne of Fussili)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • een middelgrote ui
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 200 ml Vodka
  • 400 gram tomatenpuree
  • 250 ml room
  • snufje rode peppervlokken
  • een kwart tot halve theelepel zout
  • zwarte peper
  • 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Kook de pasta al dente
  2. Snij de ui en de knoflook fijn in stukjes
  3. pak een hapjespan en verhit hier de olijfolie en boter in
  4. fruit daarna de ui en knoflook in de pan en laat het twee minuutjes gaan op laag vuur. Voeg daarna 150 tot 200 ml Vodka toe (geniet van de alcohol dampen)
  5. Laat dit geheel ongeveer drie minuten trekken op laag vuur.
  6. Voeg vervolgens de tomaten puree toe, pomodoro tomaten saus kan ook, maar dan zal je saus ietsjes dikker worden uiteindelijk. Heel even het vuur hoger zetten en goed mengen tot een geheel.
  7. Voeg daarna de room toe op een laag vuurtje en mix dit goed.
  8. Roer dit goed door en voeg hier de zout, rode peper vlokken (naar smaak) en zwarte peper aan toe.
  9. Giet daarna de pasta en voeg dit toe aan de saus.
  10. Om het helemaal af te ronden voeg je hier nog de geraspte Parmezaanse kaas aan toe, hoe meer hoe beter. Wie is er nou niet gek op extra veel kaas op de pasta.
Voedingswaarde
calorieën: 680 Vet: 28gr Verzadigde vetzuren: 14gr Koolhydraten: 73gr Suiker: 10gr Sodium: 850mg Proteïne: 19gr Cholesterol: 75mg

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − 11 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.