Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

Pasta-Tagliatelle-met-groene-boontjes-en-kikkererwtenTagliatelle met groene boontjes en kikkererwten is een heerlijk, mediterraans gerecht. Dit komt vooral de kikkererwten: deze bijzondere erwten komen dan ook voor in Spanje, Italië, Libanon, Israël en Marokko. De mediterrane keuken wordt beschouwd als een van de gezondste keukens. Dit komt doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en mager vlees. Je kunt dus met een gerust hart van deze heerlijke pasta genieten. Maak ‘m met dit handige recept op Pizza.NL!

 

 

Recept Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

4.0 from 2 reviews
Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • zout
  • 4 stevige tomaten
  • 300 g groene boontjes
  • 100 g kikkererwten (blik)
  • een handvol zwarte olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 volle eetlepels pesto
  • 350 g tagliatelle of een andere lange pasta
Instructies
  1. Snijd de uiteinden van de boontjes.
  2. Blancheer de boontjes en spoel ze goed onder koud stromend water af.
  3. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water.
  4. Kook de pasta 'al dente' (beetgaar) in ruim kokend water en giet af.
  5. Snijd de tomaten terwijl de pasta kookt.
  6. Verhit de olijfolie in een pan.
  7. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel.
  8. Laat 5 minuten sudderen.
  9. Neem van het vuur, voeg er de pesto aan toe en giet de pasta af.
  10. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.
  11. Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focaccia.

Buon appetito!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

12 − two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.