Tagliatelle alla Bolognese

Tagliatelle alla BologneseWat ga jij vanavond eten? Al eens gedacht aan deze Tagliatelle alla Bolognese? Zo niet, dan is dat zeker het overwegen waard.

Recept Tagliatelle alla Bolognese

4.0 from 1 reviews
Tagliatelle alla Bolognese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 à 3 borden
Ingrediënten
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine wortel, kleingesneden
  • ½ stengel bleekselderij, kleingesneden
  • ½ ui, fijngehakt
  • 30 gram rauwe ham, kleingesneden
  • 100 g varkensgehakt
  • 90 ml rode wijn
  • 200 ml passata
  • mespunt versgeraspte nootmuskaat
  • eventueel: 2-3 eetlepels hete groentebouillon
  • 200 gram verse tagliatelle
  • 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
  1. Vul een kom die tegen warm water kan met lauw water.
  2. Doe hier de paddenstoelen in zodat ze onder water komen te staan.
  3. Week de paddenstoelen 30 minuten.
  4. Laat ze uitlekken en knijp het water er uit.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan.
  6. Bak hier de knoflook in op laag vuur totdat deze begint te kleuren.
  7. Haal de knoflook eruit en gooit hem weg.
  8. Voeg de bleekselderij, wortel, ham en ui toe an bak alles binnen 10 minuten op laag vuur lichtbruin. Af en toe roeren.
  9. Doe het vuur wat hoger en bak nu het gehakt in paddenstoelen in ongeveer 10 minuten ook lichtbruin.
  10. Doe de wijn ook in de pan en laat de alcohol verdampen.
  11. Doe ook de passata en nootmuskaat in de pan gevolgd door peper en zout naar smaak.
  12. Laat alles 1 uur pruttelen nadat je het vuur laag hebt gezet.
  13. Doe er indien nodig hete bouillon bij als de saus te droog wordt.
  14. Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout zoals op de verpakking staat aangegeven. Laat de pasta uitlekken en doe ze in een warme schaal.
  15. Doe de saus over de pasta en bestrooi dit met Parmezaanse kaas..

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.