Spaghetti met tomaat

Spaghetti met tomaatEen lekkere pasta op tafel zetten is niet voor iedereen weggelegd. Met dit recept maak je de saus namelijk net iets lekkerder dan die uit een potje. Dus op naar de supermarkt!

Recept Spaghetti met tomaat

4.0 from 1 reviews
Spaghetti met tomaat
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 à 3 borden
Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ verse, rode Spaanse peper
  • een klein bosje vers basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 200 gram gedroogde spaghetti
  • olijfolie
  • 200 gram tomatenstukjes uit blik
  • 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Pel de teen knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Snijd ook de Spaanse peper in dunne ringetjes en verwijder de zaadjes indien je niet van heet eten houdt.
  3. Pluk de basilicumblaadjes en leg deze opzij. Hak de steeltjes hiervan fijn.
  4. Breng een grote pan met water met zout aan de kook.
  5. Kook de spaghetti hier beetgaar in zoals op de verpakking staat aangegeven.
  6. Ondertussen zet je een steelpan op middelhoog vuur en doe hier twee grote scheuten olijfolie in.
  7. Vervolgens doe je hier de Spaanse peper en knoflook in, gevolgd door de gehakte steeltje van de basilicum.
  8. Roer alles door elkaar.
  9. Wanneer de knoflook bruin begint te worden, voeg je de tomatenstukjes toe en het grootste gedeelte van de basilicumblaadjes.
  10. Zet het vuur hoog en blijft een minuut lang roeren.
  11. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  12. Giet de spaghetti goed af in een vergiet.
  13. Doe de spaghetti bij de saus in de pan en schep alles goed door elkaar.
  14. Proef en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
  15. Bestrooi de pasta met de overige basilicumblaadjes en de geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + sixteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.