Spaghetti met Peterselie Pesto

Spaghetti Peterselie PestoDe Spaghetti met Peterselie Pesto is geen normale pastamaaltijd. De peterselie is namelijk het geheime ingrediënt van dit recept. Een normale pesto wordt namelijk gemaakt met basilicumblaadjes, maar dit wordt hier vervangen door peterselie. Een heerlijke, verrassende combinatie. Ook de pijnboompitten zijn achterwege gelaten in dit gerecht en vervangen door walnoten. Dus ben je de standaard pesto smaak een beetje zat? Dan is dit een welkome variatie.

Recept Spaghetti met Peterselie Pesto

4.0 from 1 reviews
Spaghetti met Peterselie Pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4-6 porties
Ingrediënten
  • 220 gram spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 gram platte peterselie
  • 80 gram gehakte walnoten
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 150 ml olijfolie
  • zout & peper
Instructies
  1. Kook de spaghetti in water met zout totdat deze al dente is. Giet de pasta af en bewaar hier 1 kommetje water van.
  2. Hak de knoflook in mootjes, of doe dit met een keukenmachine.
  3. Voeg hier de peterselie, walnoten, Parmezaanse kaas, olijfolie, zout en peper.
  4. Roer totdat het een dikke substantie vormt.
  5. Mix de pasta met de pesto en gebruik het overgehouden bakje water indien nodig.
  6. Serveer meteen.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 700 Vet: 39 g Verzadigde vetzuren: 6 g onverzadigde vetzuren: 0 g Koolhydraten: 73 g Suiker: 3 g Sodium: 970 mg Vezels: 5 g Proteïne: 18 g Cholesterol: 5 mg

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Dit is de ultieme pasta naar mijn mening. Dol op walnoten en Parmezaanse kaas. Veel meer heeft een goede pasta niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.