Spaghetti met kerstomaatjes

Spaghetti met kerstomaatjes

Spaghetti met kerstomaatjes

De kerstomaat of cherrytomaat is een tomaat die bekend staat om zijn formaat. De maat van de kerstomaat kan verschillen van de maat van een druif tot aan een golfbal en hebben een doorgaans een ronde vorm. Men gebruikt de kerstomaat vaak in salades of op brood maar je kunt ook een spaghetti met kerstomaatjes maken. Heerlijk en net iets anders met champignons en pijnboompitten en verse peterselie. Al sinds het jaar 1800 gebruikt men deze tomaatjes die oorspronkelijk groeide in Peru en Chili. Tegenwoordig kweken ze deze kerstomaat vooral in Israël. De kerstomaat heeft vaak een zoete smaak en zorgt voor een zachte spaghetti met kerstomaatjes. Ideaal als je voor je hele gezin met kinderen pasta gaat maken. Daarnaast is de spaghetti met kerstomaatjes snel gemaakt en lekker ook voor vegetarische eters.

5.0 from 1 reviews
Spaghetti met kerstomaatjes
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 200 Gram Spaghetti
  • 250 Gram kerstomaatjes
  • 150 Gram champignons
  • 50 Gram pesto
  • 2 Eetlepels verse peterselie
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 3 Eetlepels pijnboompitten
  • Beetje zout
  • Genoeg Parmezaanse kaas (naar smaak)
Instructies
  1. Kook de spaghetti el dente met een beetje zout.
  2. Maak de champignons schoon, snij ze en halveer de kerstomaatjes.
  3. Bak de pijnboompitten in de pan tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak daarna de champignons en de kerstomaatjes.
  5. Was en snij de peterselie en voeg dit toe bij de champignons en kerstomaatjes
  6. Voeg daarna de spaghetti toe samen met pesto en de pijnboompitten.
  7. Daarna kun je pasta uitserveren met lekker veel Parmezaanse kaas.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + sixteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.