Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen
Spaghetti met garnalen is een lekker pastagerecht met garnalen, witte wijn, tomaten en basilicum. De frisse, neutrale smaak van garnalen past heel goed bij allerlei gerechten. En zeker als je hier nog wat kruiden aan toevoegt! Deze pasta maak je al in een halfuurtje, zodat je nog genoeg tijd hebt om lekker na te tafelen met je gezin.

Spaghetti met garnalen

4.0 from 1 reviews
Spaghetti met garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 400 g spaghetti
  • 25 g boter
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 300 g rauwe garnalen, gepeld
  • 1 klein uitje, fijngesnipperd
  • 7 el droge, witte wijn
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
Instructies
  1. Zet een grote pan op het vuur en breng ruim water aan de kook.
  2. Voeg de pasta toe, kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  3. Verhit intussen de boter en olie in een grote pan.
  4. Voeg de snippers ui toe en bak deze in 5 minuten zacht.
  5. Voeg de garnalen toe en bak deze tot ze mooi roze worden.
  6. Roer de witte wijn en tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Roer het mengsel met de basilicumblaadjes door de pasta.
  8. Voeg (naar smaak) extra zout en peper toe en dien direct op.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − thirteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.