Spaghetti met aubergine en olijven

Pasta-AubergineTomaat, aubergine en olijven: dit recept bevat al jouw favoriete ingrediënten. Spaghetti met aubergine en olijven is dan ook een gerecht dat je altijd kunt eten. In de zomer is het ook lekker om dit gerecht koud te eten met rucola erbij. Maak dit eenvoudige én veelzijdige pastarecept op Pizza.NL!

 

 

Recept Spaghetti met aubergine en olijven

5.0 from 2 reviews
Spaghetti met aubergine en olijven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • ½ bakje pijnboompitten (a 80 g)
  • 300 g spaghetti (zak 500 g)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 aubergine, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 1 rode paprika, in blokjes van 1 x 1 cm
  • 300 g trostomaten, in stukjes
  • 3 el Griekse yoghurt (bakje 170 g)
  • 1 tl chilipeper (molen)
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 bakje basilicum (15 g), blaadjes gescheurd
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
Instructies
  1. Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan (zonder olie of boter).
  2. Laat afkoelen op een bord.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente' (beetgaar).
  4. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan.
  5. Bak de knoflook 20 seconden.
  6. Voeg de aubergine toe en bak 3 minuten.
  7. Doe de paprika erbij en bak 3 minuten mee.
  8. Voeg de tomaat toe en bak 2 minuten mee.
  9. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe.
  10. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Schep de pasta door de saus.
  12. Verdeel over 4 diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.
Voedingswaarde
calorieën: 480 Vet: 19 Koolhydraten: 61 Proteïne: 14

 Buon appetito!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

17 + fourteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.