Spaghetti Carbonara zonder room

Spaghetti Carbonara zonder roomHoud jij wel van Spaghetti Carbonara, maar ben je niet zo’n fan van al die room die er in gaat? Geen probleem. Dan maak jij toch gewoon deze Spaghetti Carbonara zonder room. Alle andere ingrediënten zitten er gewoon in en het is net zo lekker. Alleen zonder room natuurlijk gewoon een stuk gezonder. Geniet ervan!

Recept Spaghetti Carbonara zonder room

4.5 from 2 reviews
Spaghetti Carbonara zonder room
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 400 gram farfalle pasta (strikjes)
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 125 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel olijfolie
  • 100 gram pancetta (of zwoerd bacon), fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 60 gram bieslook, in grove stukken
  • 60 gram peterselie, bladeren gescheurd
Instructies
  1. Kook de pasta in een grote pan met kokende water waaraan zout is toegevoegd volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen de eieren en de geraspte Parmezaanse kaas in een kom. Breng dit op smaak met zeezout en versgemalen peper.
  3. Verhit olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de gehakte pancetta toe en bak dit binnen 2 à 3 minuten totdat het knapperig is.
  5. Zet het vuur laag en wacht een paar seconden zodat de koekenpan een beetje afkoelt.
  6. Voeg de knoflook daarna pas toe, zodat het niet verbrandt.
  7. Bak dit ongeveer 30 seconden zodat het begint te geuren.
  8. Voeg de uitgelekte farfalle aan de koekenpan toe en meng alles goed.
  9. Haal de pan van het vuur, roer het eimengsel in de farfalle en blijft gedurende een minuut roeren. Hierdoor blijft het ei zacht en wordt het geen sramble egg.
  10. Voeg de gehakte bieslook en de gescheurde peterseliebladeren toe en serveer direct.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.