Spaghetti alla mollica

Spaghetti alla mollica

Spaghetti alla mollica

In het diepe zuiden van Italie in steden als Cosenza,  Crotone en Reggio Calabria waren ze vroeger niet heel erg rijk. Kaas was erg duur, Parmezaanse kaas was haast onbetaalbaar. Daarom gingen deze creatieve Italianen op zoek naar een alternatief. Mollica betekent broodkruimels en dat is ook een van de belangrijkste ingrediënten in de Spaghetti alla mollica. Maar begrijp het niet verkeerd want deze pasta smaakt ver van armzalig. Naast broodkruimels zit er ook ansjovis in, zwarte olijven, een goede olijfolie, verse peper en fijngesneden rode pepers voor de kick. Het zoute van de ansjovis, de kick van de rode pepers en de structuur van de broodkruimels zorgen er voor dat deze Spaghetti alla mollica een unieke smaak heeft.

Tip: Wil je hier een wijn bij drinken? Probeer eens een Marsala wijn uit het westelijke gedeelte van Sicilië. Vraag naar een witte demisecco (half droog) of een dolce(zoete) uitvoering, deze passen goed bij de Spaghetti alla mollica. Het zijn juist deze smaken die dit gerecht naar een hoger niveau kunnen tillen. Vrienden en kennissen zullen verbaast zijn over je goede wijnsmaak.

5.0 from 1 reviews
Spaghetti alla mollica
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Keuken: Italiaans
Serveert: 2-3
Ingrediënten
  • 250 gram spaghetti
  • 60 gram broodkruimels
  • 75 gram olijven
  • 2 eetlepels fijngesneden pijnboompitten
  • 6 ansjovisfilets
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 10 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 kleine of 1 grote fijn gesneden rode peper
  • Beetje zout en peper
Instructies
  1. Pak een grote pan en kook hier de spaghetti el dente.
  2. Verhit ondertussen op een middellaag vuur een pan met zo'n 5 eetlepels olijfolie en knoflook.
  3. Voeg daarna de ansjovis en de rode peper hier aan toe en laat de ansjovis oplossen in het sausje.
  4. Als de spaghetti klaar is voeg je deze toe met een beetje peper en zout (naar smaak) en zet dit op een laag vuur.
  5. Pak daarna een andere pan en verhit hier de andere 5 eetlepels olijfolie in en bak de broodkruimels en pijnboompitten op een middellaag vuur tot ze knapperig en bruin zijn.
  6. Maak je borden op door er eerst de spaghetti op het bord te serveren en vervolgens de broodkruimels en pijnboompitten in olijfolie hierover te doen zoals je dat normaal met Parmezaanse kaas doet.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.