Pasta met Garnalen

Pasta met GarnalenHeb je een beetje haast vanavond, maar wil je wel iets lekkers eten wat tevens gezond is? Dan is dit recept de oplossing voor jou. Door de toevoeging van de tomaten en de garnalen is het ten eerste een gezond gerecht, maar ook een uitgebreid gerecht. En dat terwijl je voor beiden maar even in de keuken hoeft te staan. Aan dit gerecht is niets moeilijks te verzinnen, maar het is wel leuk om te maken. Dus op naar de supermarkt, koop de ingrediënten en pak die pannen uit de kast. Succes met koken en alvast eet smakelijk!

Recept Pasta met Garnalen

4.0 from 2 reviews
Pasta met Garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2 borden
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 150 gram spaghetti
  • ½ rode peper
  • 200 gram grote gepelde garnalen
  • ½ citroen
  • 100 gram trostomaten
  • ½ ui
  • 1 grote prei
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • een paar blaadjes basilicum
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Pak een ovenschaal en doe hier de tomaten in.
  3. Doe hier zout en peper over heen en een scheutje olijfolie.
  4. Doe de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven.
  5. Ondertussen kun je de pasta bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven.
  6. Snijd de prei hierna in dunne ringetjes.
  7. Pel vervolgens de ui en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met de knoflook en de rode peper.
  8. Verwarm de garnalen vervolgens 1 minuut in een roerbak pan.
  9. Doe hier de prei, rode peper, knoflook en ui bij in.
  10. Snijd de citroen doormidden en giet wat extra olijfolie en citroensap over de garnalen.
  11. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  12. Bij het serveren kun je de tomaten op de pasta leggen.
  13. Strooi er vervolgens Parmezaanse kaas overheen en de blaadjes basilicum.
  14. Doe de prei, ui, knoflook en de rode peper

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.