Pasta Frittata

frittataHeb je nog pasta over van gister? Gebruik je restje dan vandaag om er een lekkere Pasta Frittata mee te maken! Frittata is oorspronkelijk in Italië ontstaan uit armoede, omdat mensen zich niet elke dag een nieuwe maaltijd konden veroorloven. Daarom maakten ze gerechten van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Tegenwoordig is frittata een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Erg lekker dus!

Recept Pasta Frittata

5.0 from 2 reviews
Pasta Frittata
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 300 g pasta (bijvoorbeeld restje spaghetti van gister)
  • 1 el olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 250 g champignons, in vieren gesneden
  • 4 eieren
  • zout en versgemalen peper
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 50 g geraspte kaas
Instructies
  1. Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar met een beetje zout.
  2. Giet de pasta af en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie, zodat het niet aan elkaar plakt.
  3. Klop vervolgens de eieren in een kom en meng er de geraspte kaas en basilicum door. Breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Voeg vervolgens de pasta toe en roer het geheel door elkaar.
  5. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin het fijngesneden sjalotje.
  6. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.
  7. Voeg ook het pasta-eimengsel toe en gebruik een deksel om de frittata voorzichtig om te keren en bak ook de andere kant goudbruin.
  8. Serveer de frittata zowel warm als koud.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Ik heb hem gisteren gemaakt, hij ziet er schitterend uit, en ik wil hem graag vanmiddag voor visite met de lunch opdienen.


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.