Pasta Carbonara

Pasta CarbonaraEen heerlijke authentieke pasta: de Pasta Carbonara. Wie kent hem niet? Soms is eenvoud gewoon de sleutel, zoals bij dit recept. Met een klein aantal producten maak je een heerlijke Pasta Carbonara. Je kunt de pancetta in dit gerecht ook vervangen door ham of bacon. Dit is misschien wat makkelijker te verkrijgen in de supermarkt en kan natuurlijk ook gewoon je voorkeur hebben. Succes met koken!

Recept Pasta Carbonara

4.0 from 2 reviews
Pasta Carbonara
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 400 gram spaghetti of andere pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram gesneden platte pancetta, stroken van 1 cm dik (ham of bacon)
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 3 eieren, plus 1 extra dooier
  • 100 ml crème fraîche
  • 70 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels peterseliebladeren, gehakt
Instructies
  1. Kook de pasta in een grote pan met kokende water en zout. Volg de aanwijzingen op het pak om de pasta goed te koken.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Kook de pancetta al roerend binnen 2 à 3 minuten totdat het krokant wordt.
  4. Voeg de knoflook voor 30 seconden toe en haal de pan van het vuur. Zet de pan opzij.
  5. Doe de eieren, eigeel, crème fraîche en Parmezaanse kaas in één kom. Houd een beetje kaas over om later over de pasta heen te strooien.
  6. Meng de producten door elkaar heen en voeg zout en peper toe.
  7. Giet de pasta af en doe de pasta vervolgens terug in de pan.
  8. Voeg snel het ei mengsel toe zodat de pasta het ei kookt. Zo ontstaat er een romige saus.
  9. Serveer de pasta meteen met wat extra Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

two × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.