Broccoli Pesto Pasta

Broccoli Pesto PastaGisteren broccoli met aardappels gegeten en geen zin om dit nog een keer te eten? Of random nog een stronk broccoli in je kast liggen. Nou, gooi hem eens door de pasta. Voeg wat pesto toe en je hebt deze heerlijke broccoli pesto pasta zo op tafel staan. Dit recept staat dan ook tussen de snelle recepten, omdat het nou eenmaal super snel klaar te maken is. Top toch? Inderdaad.

Recept Broccoli Pesto Pasta

4.0 from 2 reviews
Broccoli Pesto Pasta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 porties
Ingrediënten
  • 450 gram spaghetti
  • 400 à 600 gram broccoliroosjes
  • 150 gram pesto
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout naar smaak
  • 6 basilicum blaadjes
Instructies
  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  2. Voeg de pasta toe wanneer het water kookt en breng het opnieuw aan de kok.
  3. Roer regelmatig en bekijk de verpakking van de pasta hoe lang de pasta moet koken.
  4. Breng water aan de kook in een middelgrote sauspan en doe hier de broccoli in.
  5. Laat de broccoli 2-5 minuten stomen of totdat de broccoli helder groen is.
  6. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
  7. Bewaar nadat de pasta klaar is, 1 kommetje met water uit de pan. Giet de pasta vervolgens af.
  8. Combineer de pesto, olijfolie en de helft van het achtergehouden water in een schaal. Voeg wat zout toe naar smaak.
  9. Voeg de gestoomde broccoli toe aan de pasta samen met de pastasaus.
  10. Mix het geheel voorzichtig door elkaar.
  11. Voeg nogmaals zout toe indien nodig.
  12. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas en wat basilicum blaadjes
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 410 Vet: 10 g Verzadigde vetzuren: 2 g Koolhydraten: 67 g Suiker: 5 g Sodium: 260 mg Vezels: 6 g Proteïne: 16 g Cholesterol: 5 mg

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven + 11 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.