Schelpjespasta met Broccoli

Schelpjespasta met BroccoliEen heerlijke pasta gecombineerd met al het goede uit de zee, namelijk mosselen of schelpen. Als het maar schaaldieren zijn die je kunt eten. Het is leuk om de pasta natuurlijk ook in schelpjesvorm te kiezen. Maar je kunt ook gewoon andere korte pasta kiezen. Om het extra gezond te maken, kun je ook gaan voor volkoren pasta. Een zeer bewuste keuze.

Recept Schelpjespasta met Broccoli

3.5 from 2 reviews
Schelpjespasta met Broccoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 personen
Ingrediënten
  • 1½ broccoli
  • 3 sjalotten
  • 1½ dl witte wijn
  • 3 tomaten
  • 1,3 kilogram schelpen of mosselen
  • 500 gram korte pasta, zoals schelpjespasta
  • olijfolie
  • een handje peterselie
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Snijd de broccoli en de tomaten in stukjes.
  2. Snijd vervolgens de sjalotjes en de peterselie in kleine stukjes.
  3. Breng in een pan water aan de kook en doet hier wat zout bij.
  4. Kook zowel de broccoli als de pasta in dit water totdat beide beetgaar zijn.
  5. Maak de schelpen of mosselen schoon en doe ze samen met de witte wijn in een pan.
  6. Doe de deksel op de pan en blijft verhitten totdat de schelpen open gaan staan.
  7. Haal de binnenkant uit de schelpen en zeef hierna het vocht uit de pan. Bewaar dit vocht!
  8. Pak een koekenpan en verhit hier wat olijfolie in.
  9. Doe hier de sjalotjes in totdat deze glazig worden.
  10. Voeg hier de afgegoten pasta, tomaten, peterselie en broccoli aan toe.
  11. Verwarm dit allen binnen 2 minuten.
  12. Voeg het gezeefde vocht uit de pan er aan toe en breng alles op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nine + eighteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.