Penne met zalm

Penne met zalm

Penne met zalm

Mijn broertje is gek op zalm, al sinds hij een klein jongetje was kon je hem altijd gelukkig maken met zalm. Zalm in bladerdeeg op zondagmiddag uit de oven, gerookte zalm bij het ontbijtbuffet van een hotel, zalmfilet met verse kruiden in folie op de bbq of bijvoorbeeld penne met zalm. Daar waar kinderen dromen over snoep, pannenkoek en ijs maakte je hem niet gelukkiger als met zalm. Ik kan me zelfs een situatie herinneren dat hij zijn bord ging opscheppen bij een ontbijtbuffet van een hotel op vakantie. Laag na laag gerookte zalm verdween er dan op zijn bord. Uiteindelijk kwamen er werknemers van het hotel rondkijken die vol verwondering en ergernis keken hoe een klein jochie van 10 jaar zoveel zalm kon opeten.

Deze penne met zalm maken we met tijm en een beetje limoensap voor de frisheid van dit pastagerecht. Wij maken deze pasta met penne maar je kunt er ook voor kiezen om dit te maken met bijvoorbeeld spaghetti of tagliatelle.

5.0 from 1 reviews
Penne met zalm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Het lievelingsgerecht van mijn broertje
Auteur:
Keuken: Italiaans
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 250 gram penne
  • 450 gram zalmfilet
  • 30 gram salie
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • beetje zout
  • 1 eetlepel fijn gesneden tijm
  • 20 gr gezouten boter
  • sap van 1 hele limoen.
Instructies
  1. Doe de zalm in een kom met 2 eetlepels olijfolie en 3 fijn gesneden teentjes knoflook. Dek vervolgens de kom af en plaats deze voor ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven vervolgens tot ongeveer 175 graden.
  3. Pak daarna een stuk aluminiumfolie en plaats hier de zalm op. kruid dit vervolgens met een beetje zout en tijm voordat je het aluminiumfolie dicht maakt.
  4. Bak daarna de zalm in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten.
  5. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook met een beetje zout. Kook daarna de Penne tot ze el dente zijn. Doe de penne vervolgens terug in de pan.
  6. Smelt de boter in een pan op middellaag vuur tot het een beetje bruin is.
  7. Voeg hier de salie en een fijn gesneden teen knoflook aan toe.
  8. Nadat je dit mengsel hebt gemaakt voeg je hier nog twee eetlepels olijfolie aan toe, het limoensap en een theelepel zout.
  9. Het complete mengsel doe je bij de penne pasta en roer het even rond. Je kunt hierbij de zalm doen maar het staat ook heel mooi om de zalm er pas op te leggen bij het serveren.
Voedingswaarde
Serveert: 4 calorieën: 600 Vet: 28gr Verzadigde vetzuren: 7gr Koolhydraten: 51gr Suiker: 4gr Sodium: 600mg Vezels: 5gr Proteïne: 33gr Cholesterol: 120mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.