Pastasalade Parmaham en Pesto

Pastasalade Parmaham en PestoDit is een heerlijke, zomerse pastasalade met een echt, Italiaans tintje. De Italiaanse ingrediënten parmaham, pesto en Parmezaanse kaas zijn dan ook echte favorieten. Zet deze pastasalade op tafel én eet er gezellig met z’n allen van in de tuin, of maak dit gerecht snel als je weinig tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan!

Pastasalade Parmaham en Pesto

4.5 from 2 reviews
Pastasalade Parmaham en Pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 300 g pasta (bij voorkeur penne of vlinderpasta)
  • pijnboompitten
  • 4 el mayonaise
  • 2 el groene pesto
  • 1 komkommer, fijngesneden
  • 100 g parmaham, fijngesneden
  • ½ rode uien, fijngesneden
  • 8 cherrytomaten, gehalveerd
  • 300 g rucola
  • Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Zet ook een kleine koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten.
  3. Haal de pijnboompitten van het vuur als deze geroosterd zijn.
  4. Begin nu met het snijden van de ui, komkommer en tomaat.
  5. Snijd de parmaham in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  6. Doe de rucola, komkommer, ui, tomaat, parmaham en pijnboompitten in een grote saladeschaal.
  7. Giet de pasta af als deze gaar is en laat deze afkoelen.
  8. Als de pasta afgekoeld is, doe deze dan in de saladeschaal en meng alles door elkaar.
  9. Schep tenslotte de eetlepels mayonaise en pesto erbij en meng het nogmaals door elkaar.
  10. Proef of er nog extra pesto of mayonaise bij moet en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eight − three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.