Griekse Pastasalade

Griekse Pasta SaladeDoor de Griekse stijl te mixen met de Italiaanse stijl, kom je weer op hele nieuwe gerechten uit. Deze Griekse pasta salade combineer pasta heerlijk met producten zoals feta, komkommer en ui. De mosterd en de honing maken deze smaken af.

Griekse Pastasalade

4.5 from 2 reviews
Griekse Pastasalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 790 ml olijfolie
  • 3 eetlepels verse citroensap
  • 1 eetlepel sjalotten
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 2 theelepels honing
  • gemalen zwarte peper
  • een handje erwten
  • zeezout
  • 840 gram orzo pasta
  • 210 gram komkommer
  • 360 gram cherrytomaten
  • 150 gram feta kaas
  • 80 gram ui
  • 8 gram verse basilicum
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Bereid de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.
  2. Combineer in een schaal de olijfolie, citroensap, sjalotten, mosterd, en de honing. Voeg hier ook een snufje zout en peper aan toe.
  3. Doe een deksel op de schaal en schud alles krachtig totdat het gemengd is.
  4. Proef en breng indien nodig op smaak met meer citroen, honing, zout of peper.
  5. Pak een andere kom en meng hier de orzo pasta, tomaat, feta, ui en verse basilicum in.
  6. Breng dit op smaak met zout en peper.
  7. Vlak voor het opdienen, mix je de dressing met de pasta.
  8. Proef en serveer meteen.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 1060 Vet: 28 g Verzadigde vetzuren: 8 g Koolhydraten: 166 g Suiker: 9 g Sodium: 820 mg Vezels: 10 g Proteïne: 34 g Cholesterol: 35 mg

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.