Pastasalade pesto met kip

Pesto saladeDe Pastasalade pesto met kip is een topper. Waarom? Omdat deze boordevol gezonde ingrediënten zit! Deze pasta bestaat namelijk uit onder andere spinazie, pijnboompitten, knoflook, kipfilet en ricotta. Tip: maak dit gerecht ook eens zonder keukenmachine, zodat je weer een hele andere maaltijd creëert.

Pastasalade pesto met kip

5.0 from 2 reviews
Pastasalade pesto met kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 bosje spinazie (stengels verwijderd)
  • 24 g verse basilicumblaadjes (verpakt)
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • fijn zeezout
  • 6 el extra vergine olijfolie (en iets extra)
  • 455 g penne (bij voorkeur volkoren)
  • 350 g kipfilet (fijngesneden)
  • 55 g ricotta (dungesneden)
Extra nodig:
  • keukenmachine
Instructies
  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  2. Doe de spinazie, basilicum, pijnboompitten, knoflook en ½ theelepel fijn zeezout in een keukenmachine.
  3. Terwijl de machine draait, voeg je de olie toe in een langzame en gestage stroom totdat het een gladde massa wordt.
  4. Kook de pasta in het kokende water beetgaar.
  5. Bewaar een kwart van het kookvocht, giet de pasta af en voeg deze dan weer toe aan de pan.
  6. Voeg onmiddellijk de pesto en kip toe en roer goed elkaar.
  7. Bevochtig met 2 eetlepels van het kookvocht van de pasta.
  8. Besprenkel met een scheutje olijfolie en garneer met de kaas en extra zout naar smaak.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

15 + four =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.