Pasta Pesto Kip

Pasta Pesto KipDeze Pasta Pesto Kip kost wat meer werk dan een normale pasta, maar dit betaalt dan ook echt uit in een geweldige pasta ervaring. Met ingrediënten als witte wijn, kippenborst, pijnboompitten en zongedroogde tomaten moet dat ook helemaal goed komen. De ingrediënten doen bijna al het werk al voor je. Pas wel op met het toevoegen van de wijn en de olijfolie. Dit is het beste om geleidelijk te doen, zodat de saus geen rare dingen gaat doen. Heb je nog toevoegingen op dit recept? Wij horen het graag van je!

Recept Pasta Pesto Kip

5.0 from 2 reviews
Pasta Pesto Kip
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 porties
Ingrediënten
Pesto
  • 90 gram verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • 70 gram versnipperde Parmezaanse kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 middelgrote tomaat, gesneden
  • 60 ml olijfolie
Marinade
  • 60 ml kippenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 6 kippenborsten zonder bot, in reepjes gesneden
  • 450 gram gedroogde penne pasta uit pak, of andere pasta
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 230 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt en gesneden
  • 40 gram pijnboompitten
  • 125 ml witte wijn
  • 230 gram crème fraîche
  • zout naar smaak
Instructies
  1. Doe de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en tomaten in een keukenmachine. Voeg hier vervolgens langzaam de olijfolie aan toe wanneer het geheel nog gemixt wordt. Wanneer het mengsel romig en glad is, is het goed.
  2. Roer in een schaal de kippenbouillon, 250 ml witte wijn, gedroogde basilicum, oregano en de gesneden knoflook. Roer hier de kip reepjes in.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak hier de uien in en strooi hier wat suiker overheen.
  5. Kook de uien totdat ze zacht en doorschijnend worden.
  6. Doe hier de zongedroogde tomaten en de pijnboompitten bij en kook dit voor 3 minuten.
  7. Vervolgens kan hier de kip en de marinade bij.
  8. Roer hier 125 ml witte wijn doorheen en laat dit voor 8 minuten staan, blijf roeren en let op dat de kip goed gaat wordt.
  9. Voeg de pasta en de pesto toe aan de koekenpan.
  10. Roer de crème fraîche erdoorheen en wacht totdat de saus ingedikt is.
  11. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer de pasta met Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 910 Vet: 49 g Verzadigde vetzuren: 14 g onverzadigde vetzuren: 0 g Koolhydraten: 78 g Suiker: 14 g Sodium: 1230 mg Vezels: 6 g Proteïne: 34 g Cholesterol: 110 mg

Geniet ervan!

Reacties

  1. zegt

    Dit pasta recept doet me zo denken aan een restaurant in Rome. Daar heb ik bijna hetzelfde pasta gerecht gegeten en dat smaakte echt geweldig. Maar dat was natuurlijk wel door een echte Italiaan klaar gemaakt…


    100

  2. zegt

    Ik ben geen echte Italiaan, maar ik ben wel een hele goede kok (al zeg ik ‘t zelf). Kip en pesto is een van mijn geheimen in de keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

20 − sixteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.