Pasta met ricotta

pasta ricottaHeb je deze heerlijke Pasta met ricotta al geprobeerd? Deze pasta bestaat uit onder andere ricotta, crème fraîche, bottarga en peterselie. Bottarga is een vis-specialiteit uit Sardinië met een lekkere, zoute smaak die nét wat meer smaak geeft aan dit pastagerecht. Geniet er lekker van met je hele familie!

Pasta met ricotta

5.0 from 1 reviews
Pasta met ricotta
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 454 g pasta
  • 237 ml crème fraîche
  • 246 g ricotta (schapenmelk, of andere romige ricotta)
  • 4 el bottarga (geraspt)
  • zwarte peper (gemalen)
  • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • grof zout
Instructies
  1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
  2. Voeg pasta toe en kook deze beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit ondertussen crème fraîche in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg ricotta toe en meng goed door elkaar.
  5. Kook, onder voortdurend roeren, tot het mengsel dik en goed vermengd is (ongeveer 5 minuten).
  6. Roer er 2 eetlepels bottarga door en breng op smaak met versgemalen, zwarte peper.
  7. Giet de pasta af en voeg toe aan het ricottamengsel.
  8. Voeg peterselie toe en meng goed door elkaar.
  9. Roer er olijfolie doorheen.
  10. Doe de pasta op een schaal en bestrooi deze met de resterende 2 eetlepels bottarga.
  11. Dien meteen op.
Voedingswaarde
calorieën: 840 Vet: 42 g Verzadigde vetzuren: 20 g Koolhydraten: 90 g Suiker: 3 g Sodium: 520 mg Vezels: 4 g Cholesterol: 205 mg

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.