Pasta met lekkere Tonijn

Pasta met lekkere tonijnEen Pasta met lekkere Tonijn laat niemand staan natuurlijk. En dat hoeft ook helemaal niet, want je kunt deze pasta binnen een halfuur op tafel hebben staan. Dus heb je een keer haast, pak heerlijk deze Pasta met lekkere Tonijn.

Recept Pasta met lekkere Tonijn

5.0 from 1 reviews
Pasta met lekkere Tonijn
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 61 gram platte peterselie, fijngehakt
  • 790 gram geplette tomaten
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels boter
  • 170 gram tonijn in olijfolie, wit en uitgelekt
  • 450 gram pasta schelpen
Instructies
  1. Verhit in een grote pan de olijfolie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren in ongeveer 1 minuut.
  3. Voeg 2 eetlepels peterselie toe en bak dit 1 minuut.
  4. Voeg de tomaten toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  5. Kook alles op laag vuur totdat de saus dikker wordt in ongeveer 20 minuten.
  6. Klop de boter, roer er dan de tonijn doorheen.
  7. Kook ondertussen in een grote pan gezouten water en kook hier de pasta beetgaar in. Laat de pasta uitlekken.
  8. Voeg de pasta toe aan de tonijn saus en roer driekwart van de resterende peterselie hier ook doorheen.
  9. Breng dit op smaak met zout en peper.
  10. Doe de resterende peterselie over de pasta.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 660 Vet: 21 g Verzadigde vetzuren: 8 g Koolhydraten: 102 g Suiker: 4 g Sodium: 550 mg Vezels: 9 g Proteïne: 20 g Cholesterol: 30 mg

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Ik heb hem gisteren gemaakt, hij ziet er schitterend uit, en ik wil hem graag vanmiddag voor visite met de lunch opdienen.


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.