Pasta Carbonara met erwten

Pasta Carbonara met erwtenDeze Pasta Carbonara is natuurlijk een klassieker uit de Italiaanse keuken. Het is een witte saus die heel erg aan de pasta gaat hangen. Zorg er dus voor dat je een pasta neemt die de saus goed kan opnemen. Carbonara is een redelijk gezonde saus, omdat het met arme producten wordt gemaakt. Het komt van origine uit Lazio, maar wordt in heel Italië gebruikt. De combinatie met de erwten is overigens een aangename verrassing.

Recept Pasta Carbonara met erwten

5.0 from 2 reviews
Pasta Carbonara met erwtenm
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 porties
Ingrediënten
  • 350 gram pasta, penne of fusilli
  • 8 stukjes dik gesneden bacon
  • ½ middelgrote ui, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook. fijn gemaakt
  • 3 eieren
  • 75 gram fijn gesneden Parmezaanse kaas
  • 180 gram crème fraîche
  • Zout en heel veel zwarte peper
  • 125 gram erwten
Instructies
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Terwijl de pasta kookt, kun je de bacon frituren totdat hij bijna knapperig wordt.
  3. Haal de bacon uit de pan en leg deze op keukenpapier.
  4. Haal al het vet van de bacon af, maar maak de pan niet schoon.
  5. Zet de pan weer op het vuur en doe hier op middelhoog vuur de ui en de knoflook in.
  6. Kook dit totdat ze goudbruin zijn.
  7. Mix in een schaal de eieren, Parmezaanse kaas, slagroom en zout en peper totdat je een glad beslag krijgt.
  8. Wanneer de pasta klaar is, haal dan twee kommetjes water uit de pan.
  9. Giet de pasta af en doe het in een schaal.
  10. Nu de pasta nog heet is, kun je het ei mengsel er langzaam overheen verspreiden terwijl je de pasta de hele tijd roert. Stop op de helft van de saus.
  11. De saus wordt nu dik en zou de pasta moeten bedekken.
  12. Voor de samenhang zou je nog wat water toe kunnen voegen vanuit de pasta pan.
  13. Voeg de erwten, bacon, ui en knoflook toe.
  14. Voeg de rest van de saus aan het geheel toe en roer totdat het allemaal gemixt is.
  15. Serveer met wat extra Parmezaanse kaas op de pasta.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 310 Vet: 21 g Verzadigde vetzuren: 11 g onverzadigde vetzuren: 0 g Koolhydraten: 17 g Sodium: 550 mg Vezels: 0 g Proteïne: 12 g Cholesterol: 165 mg

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five − two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.