Pasta Blauwe Kaas

Pasta Blauwe KaasHeb je nog blauwe kaas in de koelkast liggen en weet je niet zo goed wat er mee wilt gaan doen? Dan gaat dit recept je daar wellicht bij helpen. Het is hier namelijk gebruikt als de hoofdsmaak van een lekkere pasta. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Vervang deze dan bijvoorbeeld door geitenkaas. Dit geeft namelijk hetzelfde effect. Voor dit recept hoef je geen chefkok te zijn, dus iedereen kan het maken!

Recept Pasta Blauwe Kaas

4.5 from 2 reviews
Pasta Blauw Kaas
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 400 gram cherrytomaten, in vieren gesneden
  • 4 eetlepels extra vierge olfijfolie, en wat extra bij het serveren
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • een beetje gedroogde chili vlokken
  • 300 gram pasta (fusili)
  • 200 gram blauwe kaas, verkruimeld
  • een handjevol pitloze zwarte olijven
  • zeezout
  • peper
  • oregano
Instructies
  1. Combineer in een grote schaal de tomaten, eetlepels olie, knoflook en de chili vlokken. Voeg hier genoeg zout aan toe plus een beetje peper.
  2. Laat dit 30 minuten staan terwijl je een tussendoor een paar keer goed roert.
  3. Breng een grote pan met pasta aan de kook in gezout water. Kook de pasta zoals op het pak staat aangegeven.
  4. Giet de pasta goed af.
  5. Voeg de tomaten en de pasta samen en meng alles goed.
  6. Roer vervolgens de verkruimelde blauwe kaas door de pasta heen, gevolgd door de zwarte olijven.
  7. Serveer de pasta gegarneerd met een beetje olijfolie en een beetje extra peper.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Mmm ze zien er heerlijk uit! Ik heb ze vorige zondag gemaakt als ontbijt, ze waren top.


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three − two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.