Pasta Bacon Champignons

Pasta Bacon ChampignonsWat je nu weer bij je pasta moet eten vanavond? De keuzes zijn enorm natuurlijk. Dit recept geeft er weer een lekkere keuze bij. De Pasta Bacon Champignons is er eentje voor de fijnproever. De combinatie bacon met champignons is namelijk een oude klassieker, wie kent hem niet? Dus ren naar de supermarkt, koop die ingrediënten en maak die heerlijke pasta!

Recept Pasta Bacon Champignons

4.5 from 2 reviews
Pasta Bacon Champignons
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 plakjes dunne spek, gesneden in plakjes van 1 cm
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 280 gram witte paddenstoelen, gesneden
  • 240 ml kippenbouillon
  • 325 ml crème fraîche
  • 3 normale uien, gesneden
  • 25 gram peterselie, fijngehakt
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper naar smaak
  • 450 gram dunne spaghetti
  • extra Parmezaanse kaas, om er over heen te strooien
  • wellicht 100 ml pasta water
Instructies
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de spekblokjes toe en bak ze lichtbruin, maar niet knapperig.
  4. Haal de spekjes uit de pan en zet ze in een bakje apart. Maak de pan niet schoon.
  5. Doe de champignons en de knoflook in de pan.
  6. Roer deze dit regelmatig om op middelhoog vuur gedurende 5 minuten. Zet het vuur hoger indien de champignons dan goudbruin worden.
  7. Giet de kippenbouillon in het geheel in de pan.
  8. Bak de vloeistof zodat het verminderd met de helft.
  9. Zet het vuur zachter en giet de crème fraîche erbij.
  10. Roer goed en laat het geheel dikker worden binnen een paar minuten.
  11. Voeg de gesneden groene uien en peterselie toe en laat het geheel 1 minuut koken.
  12. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en roer, waardoor de gesmolten kaas wordt opgenomen in de saus.
  13. Zet het vuur uit.
  14. Doe de gekookte pasta in een grote kom.
  15. Voeg de helft van de saus uit de pan hieraan toe.
  16. Meng alles goed door elkaar met een tang.
  17. Voeg het pastawater toe als het pastamengsel te dik is.
  18. Serveer de pasta in aparte kommetjes. Giet de overige pastasaus over de pasta in de kommetjes.
  19. Bestrooi de pasta met extra peterselie en Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Serveert: 1 portie calorieën: 740 Vet: 29 g Verzadigde vetzuren: 12 g Koolhydraten: 94 g Suiker: 5 g Sodium: 540 mg Vezels: 5 g Proteïne: 27 g Cholesterol: 60 mg

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Mijn vriend is half oktober jarig, dit gerecht gaan we dan lekker opeten :) Veel succes nog!!


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.