Orecchiette Recepten

De kans is groot dat je het weleens gegeten hebt: orecchiette. Deze bekende pastasoort heeft de vorm van oortjes, wat het ook betekent in het Italiaans. Orecchiette is afkomstig uit de Zuid-Italiaanse regio's Basilicata en Apulië. Daarom worden ze ook wel 'orecchiette pugliesi' genoemd. Orecchiette wordt met meel van durumtarwe gemaakt, en de oortjes hebben een doorsnede van 2 à 3 centimeter. Hoe de oortjes aan hun vorm komen? Het deukje van de orecchiette drukt men met de duim in een schijfje pasta, waarna zij de pasta drogen. Maak vanavond jouw favoriete orecchiette met behulp van een van de onderstaande pasta recepten!
Orecchiette recepten

Pittige Orecchiette pasta met broccoli

Pittige Orecchiette pasta met broccoli

Vind je het lekker om een pastagerecht te eten met een beetje pit? Deze Pittige Orecchiette pasta met broccoli is dan hét gerecht dat jij zoekt! De uitgesproken smaken van de ansjovis, broccoli, Spaanse peper, knoflook en de pecorino romano komen heel goed samen in dit gerecht. Zet het vanavond op tafel én geniet binnen een Lees verder