Macaroni Ovenschotel

Macaroni OvenschotelDeze Macaroni Ovenschotel bestaat uit heel veel lekkere ingrediënten, zoals tomaten, cheddar, Parmezaanse kaas en cottagekaas. Een lekkere, uitgebreide maaltijd dus! Zet dit gerecht vanavond op tafel als je zin hebt om te koken voor jouw gezin en wat meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Macaroni Ovenschotel

4.5 from 2 reviews
Macaroni Ovenschotel
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
  • 454 g mager rundergehakt
  • 80 g ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 790 g tomaten, geplet
  • 170 g tomatenpuree
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl basilicum, gedroogd
  • ½ tl oregano, gedroogd
  • ⅛ tl peper
  • 227 g macaroni, ongekookt
  • 480 g cottagekaas
  • 165 g cheddarkaas, geraspt
  • 11 g paneermeel (droog)
  • 20 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel boter, gesmolten
Instructies
  1. Bak rundvlees en ui in een koekenpan op middelhoog vuur tot het vlees niet meer roze is.
  2. Voeg knoflook toe en bak 1 minuut langer. Giet af.
  3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker en kruiden toe.
  4. Breng aan de kook, zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat het gedurende 1 uur sudderen.
  5. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens uitlekken.
  6. Voeg er cottagekaas aan toe.
  7. Doe in een grote, ingevette ovenschaal een laag vleessaus, een derde van het macaronimengsel en een derde van de cheddarkaas.
  8. Herhaal dit twee keer. Eindig met de resterende vleessaus.
  9. Strooi wat Parmezaanse kaas en eventueel wat (overgebleven) cheddarkaas over de saus.
  10. Bak (onafgedekt) op 170°C gedurende 40-45 minuten.
  11. Laat 10 minuten staan ​​voor het serveren.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.