Macaroni met kaassaus

macaroni met kaassausMacaroni met kaassaus is een heerlijke pasta die in Amerika bekendstaat als ‘mac and cheese’. Op Pizza.NL mag dit populaire, eenvoudige gerecht natuurlijk niet ontbreken! Eet deze lekker makkelijk waar en wanneer je maar wilt: aan tafel, voor de tv of even snel voor het sporten. Tip: het is lekker om deze pasta te eten met een frisse salade. Vervang de spekblokjes ook eens door snippers gerookte zalm.

Macaroni met kaassaus

5.0 from 1 reviews
Macaroni met kaassaus
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 500 g macaroni
  • 80 g bloem
  • 80 g boter
  • 200 g spekblokjes
  • 12 deciliters melk
  • 2 snufjes keukenzout
  • 2 snufjes peper
  • 350 g geraspte kaas
Instructies
  1. Breng een pan met ruim (gezouten) water aan de kook.
  2. Kook de macaroni in ongeveer 10 tot 11 minuten beetgaar.
  3. Bak de spekblokjes intussen in een koekenpan.
  4. Doe de boter in een steelpan en smelt deze op laag vuur, roer de bloem erbij en verwarm dit 2 minuten, onder af en toe roeren.
  5. Schenk de melk in delen erbij en roer het mengsel voortdurend glad.
  6. Breng de saus al roerend aan de kook en laat de saus 3 minuten zacht doorkoken.
  7. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor.
  8. Doe de macaroni in een vergiet en zorg ervoor dat het water eruit gaat.
  9. Meng de macaroni nog even goed met de kaassaus, spekjes en de rest van de kaas.
  10. Dien meteen op.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.