Heerlijk macaroni eten. De kinderen zullen ook zeker dol zijn op dit lekkere gerecht met kaas en ham. Ga los in de keuken en maak deze Macaroni met ham en kaas.
Recept Macaroni met ham en kaas
Macaroni met ham en kaas
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
Auteur: Jack Huisman
Serveert: 6 borden
Ingrediënten
- zout
- 450 gram cavatappi (holle kurkentrekker vormige pasta) of andere korte pasta
- 3 eetlepels boter
- 3 eetlepels bloem voor alle doeleinden
- 250 ml kippenbouillon
- 375 ml volle melk
- Versgemalen zwarte peper
- een beetje nootmuskaat
- 100 gram geraspte gruyère
- 100 gram geraspte witte scherpe Cheddar
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 110 gram Franse ham, Deli gesneden, fijngehakt
Instructies
- Breng in een grote pan gezouten water aan de kook en doe hier de pasta in.
- Kook de pasta al dente zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Zet een sauspan op het vuur en verhit hier boter in op matig hoog vuur.
- Klop de bloem hier in en bak dit 1 minuut.
- Klop de voorraad melk er dan doorheen en laat de saus indikken.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Roer de kaas er vervolgens goed doorheen.
- Roer de mosterd er doorheen en vervolgens de ham.
- Verwijder de saus van het vuur.
- Giet de pasta af en combineer dit met de saus.
Eet smakelijk! Google+
Dit is het tweede recept wat ik van jullie probeer, en ook deze is absoluut voor herhaling vatbaar. Ben blij dat ik pizza.nl heb gevonden.
100
Hmmm super lekker! Wil ik nu wel maken eigenlijk <3
60