Macaroni gehakt

Macaroni gehakt

Een heerlijk recept voor macaroni met gehakt, hoe je dit Italiaans gerecht eenvoudig kunt maken lees je hieronder. De macaroni is eventueel te vervangen door penne of fusili. Als je wilt letten op de calorieën, dan kun je beter voor een volkoren pasta kiezen. In dit recept gebruiken ieder geval macaroni en de saus is gemaakt van gehakt, tomaten en lekkere kruiden.

Macaroni gehakt

4.0 from 1 reviews
Macaroni gehakt
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 400 gram macaroni
  • zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 250 gram gemengd gehakt
  • peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • geraspte kaas
  • 200 ml water
Instructies
  1. Kook de 400 gram macaroni zoals het op de verpakking staat beschreven.
  2. Verwarm een pan met boter, snij de ui en knoflook fijn, als de boter is gesmolten voeg je daar de ui en knoflook aan toe. Bak het al roerend goudbruin.
  3. Voeg het gemengd gehakt toe in de pan. Bak het al roerend voor 5 minuten.
  4. Doe de tomatenpuree, oregano en paprikapoeder in de pan. De peper en zout kun je naar eigen smaak toevoegen.
  5. Voeg de 200 ml water toe in de pan. Breng dit aan de kook en laat het voor 20 minuten zachtjes door pruttelen met de deksel op de pan. Roer wel af en toe door de pan om aankoeken te voorkomen.
  6. Giet de macaroni af, doe het in de pan en meng het met de saus.
  7. Nadat je het hebt geserveerd op een bord kun je er naar eigen smaak geraspte kaas overheen doen.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 360 Suiker: 9

Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke macaroni met gehakt!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × two =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.