Koude macaronisalade

Koude macaronisaladeDit is een perfect gerecht voor in de zomer! Waarom? Omdat deze Koude macaronisalade lekker fris is, zoals de naam al aangeeft. Dit gerecht is eenvoudig om te maken, maar je hebt wel even geduld nodig. De koelkast moet namelijk het meeste werk doen! Als je meer trek hebt in een iets warmer gerecht, dan kun je deze macaronisalade ook natuurlijk warm eten. Wat jij het lekkerste vindt!

Koude macaronisalade

5.0 from 2 reviews
Koude macaronisalade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 114 g macaroni (bij voorkeur volkoren)
  • 180 g magere mayonaise
  • 1,77 dl zure room
  • peper (naar smaak), versgemalen
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 3 wortels, in stukjes gesneden
  • 1 gele ui, klein, fijngehakt
  • 30 g spinazie, fijngehakt
  • 89 g edamame, ingevroren, ontdooid
  • 38 g milde cheddarkaas, geraspt
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • ¾ tl selderijzaad
Instructies
  1. Kook de macaroni 8 - 10 minuten (of volgens aanwijzingen op het pak) in een grote pan met kokend water tot de pasta zacht is.
  2. Giet af en doe alles in een grote kom.
  3. Koel de macaroni minstens 15 minuten af.
  4. Meng de mayonaise, zure room, suiker, zout, selderijzaad en peper in een kleine kom.
  5. Als de macaroni is afgekoeld, voeg er dan selderij, wortelen, uien, spinazie, edamame en de mayonaise aan toe.
  6. Roer het mengsel goed door elkaar.
  7. Dek af en zet het gerecht minstens 2 uur in de koelkast.
  8. Proef en breng (eventueel) op smaak met zout en peper.
  9. Bestrooi met kaas net voor het opdienen.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.