Tofu Lasagne

Tofu LasagneTofu Lasagne is een prima oplossing wanneer je zelf geen vlees eet, of dat je gasten het niet eten. Maar het is natuurlijk ook gewoon heel lekker en gezond. Tofu is namelijk echt een lekkere gezonde hap. Gecombineerd met lasagne heb je eigenlijk helemaal niet door dat je tofu aan het eten bent. Top toch.

Recept Tofu Lasagne

4.5 from 2 reviews
Tofu Lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 porties
Ingrediënten
Tofu Ingrediënten:
  • 220 gram stevige tofu
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 eetlepel voedingsgist
  • 1 theelepel zout
  • een beetje zwarte peper
Lasagne ingrediënten:
  • 11 vellen lasagne
  • 510 gram geplette tomaten
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 2 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 handenvol champignons, in blokjes gesneden
  • 2 grote handen vol spinazie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijf- of kokosolie
  • zout en peper
Optioneel:
  • handvol basilicumblaadjes, gehakt
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten onder tofu ingrediënten met een vork, totdat alles uit elkaar is gebroken en het de consistentie van ricotta heeft.
  2. Zet dit aan de kant.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Doe de lasagne vellen in een pan met kokend water en laat het koken totdat ze zacht zijn geworden in ongeveer 10 tot 15 minuten.
  5. Snijd ondertussen de groenten.
  6. Gooi de ui, knoflook en champignons in een grote pan met olie op hoog vuur.
  7. Karameliseer de uien binnen 5 tot 7 minuten en roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  8. Meng de groentes, geplette tomaten en balsamico-azijn in de pan.
  9. Laat dit op middellaag vuur 10 minuten koken.
  10. Voeg op het laatste moment peper en zout toe voor de smaak.
  11. Pak een ovenschaal en vet deze in met olijfolie of boter.
  12. Giet een laagje saus op de bodem van de schaal. Pak een lasagne blad en dep deze in de ricotta.
  13. Leg de bladen dakpansgewijs op de saus.
  14. Houd de volgorde saus en lasagnebladen aan tot dat de pan vol is. De laatste laag moet saus zijn.
  15. Zet de lasagne in de oven voor 30 minuten.
Optioneel: strooi kaas over de lasagne heen zodat dit lekker smelt in de oven.

    Eet smakelijk!

    Comments

    1. says

      Vanavond gemaakt en wij hebben gesmuld. En ook nog eens makkelijk te maken. Dit recept komt vaker op tafel.


      100

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    20 + 14 =

    Beoordeel dit recept:  

    Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.