Mexicaanse Lasagne

Mexicaanse lasagneWil jij een hele speciale lasagne maken? Dan is deze Mexicaanse Lasagne daar geschikt voor. Een Italiaans gerecht met allerlei toevoegingen uit de Mexicaanse keuken, zoals maïs, tacosaus, salsasaus en tortilla’s. Hoe Mexicaans kun je het hebben? Indien je van een lasagne met heel veel groentes houdt, kun je deze natuurlijk gewoon toevoegen en iets minder gehakt gebruiken.

Recept Mexicaanse Lasagne

4.0 from 2 reviews
Mexicaanse Lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1 lasagne
Ingrediënten
  • 450 gram gehakt
  • 3 lente-uien
  • zakje met taco mix of cajun kruiden
  • 1 blik met blokjes tomaat
  • 1 blik maïs
  • 1 paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • 2 chili pepers (of minder als je niet tegen heet eten kunt)
  • 1 bakje risotto kaas
  • 8 tortilla's wraps
  • 1 bakje zure room
  • 1 potje salsasaus
  • geraspte kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de paprika in stukjes.
  3. Doe olijfolie of bak&braad in een koekenpan en bak hier het gehakt in.
  4. Doe hier de tacomix of kruiden bij met een scheutje water.
  5. Laat dit even zo bakken.
  6. Voeg vervolgens de paprika, chili, maïs en kidneybonen toe.
  7. Voeg als laatste de stukjes tomaat toe.
  8. Snijd de lente uien en doe deze door de ricotta en de zure room.
  9. Pak een ovenschaal en doe hier een laag salsasaus onderin.
  10. Leg hier een tortilla op.
  11. Vervolgens maak je laagjes gehakt, salsa en ricotta mengsel.
  12. Daarop leg je weer een wrap en begin je opnieuw met deze lagen.
  13. Eindig met een van de saus lagen en doe hier een laag geraspte kaas overheen.
  14. Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak deze 20 minuten of totdat de kaas mooi gesmolten krokant is.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen − 10 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.