Light Lasagne

Light LasagneEen lekkere lasagne eten is natuurlijk altijd lekker, maar er gaat ook veel van deze lasagne op je heupen zitten. Daarom hebben wij nu het recept voor de Light Lasagne. Hiervan blijft er minder plakken en kun je dit zonder zorgen opeten.

Recept Light Lasagne

5.0 from 1 reviews
Light Lasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6 borden
Ingrediënten
  • 260 gram gerookte kip in reepjes
  • 675 gram fijngesneden spinazie uit de diepvries
  • 18 lasagnebladen
  • 300 gram hüttenkäse (cottage cheese)
  • 600 gram tomatenblokjes
  • 1,5 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 375 gram champignons
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 1,5 theelepel oregano
  • peper en zout
  • 75 gram 20+ kaas, geraspt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Laat de spinazie ontdooien.
  3. Hak de knoflook en de ui in stukjes.
  4. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en de ui.
  5. Snijd ook de champignons in stukjes en bak deze 5 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes, oregano, peper en zout ook toe aan de pan en roer alles goed door.
  7. Laat de saus 20 minuten lang pruttelen totdat hij ingedikt is.
  8. Laat de spinazie dan uitlekken en roer de hüttenkäse door de spinazie.
  9. Voeg hier ook wat zout en peper aan toe.
  10. Smeer de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en dek dit af met een paar lasagnevellen.
  11. Doe er dan het spinaziemengesel en de gerookte kop overheen en dek dit af met een paar lasagnevellen.
  12. Herhaal dit totdat de ingrediënten op zijn.
  13. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.