Lasagne tricolore

Lasagne tricolore

De Lasagne tricolore is een echt Italiaans recept dat door menig Italiaanse gezinnen gemaakt wordt. In Nederland is deze lasagne niet heel erg bekend, maar wij hopen dat dit lasagne recept daar verandering in gaat komen. Je kan hem klaar hebben in zo’n 60 minuten en dan heb je een lekkere lasagne voor 6 personen. Deze lasagne is de volgende dag makkelijk op te warmen in de magnetron of oven. Zorg er wel voor dat je de lasagne zodra hij is afgekoeld bedekt met huishoudfolie en hem vervolgens in de koelkast bewaard. We hopen dat je deze lasagne tricolore zult proberen en ons vervolgens vertelt wat je er van vond.

Lasagne tricolore

4.0 from 1 reviews
Lasagne tricolore
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 6
Ingrediënten
voor de vulling
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 kg snijbiet, gewassen en uitgelekt
  • lasagnebladen
  • 360 gram ricotta
  • Parmezaanse kaas geraspt
voor de saus
  • 1 ui fijn gesneden
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 900 gram tomaten in stukjes
  • 3 laurierblaadjes
  • peterselie fijngesneden
  • basilicum fijngesneden
  • groot glas rode wijn
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op zo'n 180 graden.
  2. Verwarm en koekenpan en fruit de fijngesneden uien in een beetje olijfolie.
  3. Voeg de knoflook en chilipeper toe en meng het goed met de uien.
  4. Voeg de tomaten, laurierblaadjes, kruiden en wijn toe en breng het op smaak. Laat het pruttelen totdat de saus wat dikker wordt.
  5. Verwarm een andere koekenpan en fruit daar de andere ui en knoflook in.
  6. Voeg de snijbiet toe en roer het een tijdje goed door elkaar. Laat de snijbiet vervolgens uitlekken en snijd het grof.
  7. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en leg daar de eerste laag lasagnebaden in.
  8. Smeer daar een laag met de saus en gekookte snijbiet op en een beetje ricotta.
  9. Maak weer een laag met lasagnebladen, saus, snijbiet en ricotta.
  10. Eindig met een laag lasagnebladen en de Parmezaanse kaas.
  11. Zet de ovenschaalvoor 40 minuten in de voorverwarmde oven
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 545

Veel plezier met het maken van deze heerlijke Italiaanse lasagne tricolore!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.