Groentelasagne

GroentelasagneGroentelasagne is een hele uitgebreide lasagne vol met groente. Zo bestaat dit pastagerecht onder andere uit aubergine, champignons, paprika en tomaat. Heb jij stevige trek en heb je zin in lasagne? Zet dan deze heerlijke lasagne vanavond op tafel voor jouw hele gezin!

Groentelasagne

5.0 from 2 reviews
Groentelasagne
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 3 el olijfolie
  • 225 g champignons, in plakjes
  • 1 rode ui, gehalveerd en in plakken
  • 3 paprika's, in blokjes gesneden
  • 2 stengels selderij, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 courgette, in blokjes
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 tomaten, gehakt
  • 2 el fijngehakt basilicum
  • 8 lasagnebladen
  • zout en peper
Saus:
  • 300 ml melk
  • 1 el bloem
  • 150 ml groentebouillon
  • 2 el boter en margarine
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 1 tl mosterd
  • 75 g geraspte cheddar
  • 1 ei, geklopt
Instructies
  1. Verwarm de oven alvast voor op 180° C.
  2. Doe de aubergineplakken in een vergiet, bestrooi deze met zout en laat 20 minuten staan.
  3. Spoel de aubergineplakken af onder koud stromend water en laat de plakken goed uitlekken.
  4. Verhit de olie in een pan en bak de ui en het knoflook ½ minuten.
  5. Voeg de champignons, paprika's, courgette en de selderij toe en bak al roerend ongeveer 3 minuten.
  6. Roer de kruiden erdoor en bak nog 1 minuut.
  7. Roer de passata, de tomaten en het basilicum erdoor en voeg (eventueel) peper en zout naar smaak toe.
  8. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor en bak 1 minuut.
  9. Haal de pan van het vuur en roer de bouillon en de melk erdoor.
  10. Zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe.
  11. Laat het, onder af en toe roeren, indikken en roer de basilicumblaadjes erdoor.
  12. Haal de saus van het vuur en roer nu het ei erdoor.
  13. Doe de helft van de lasagne in een ovenschaal.
  14. Doe de helft van de groentevulling en de helft van de aubergine erin.
  15. Herhaal dit en eindig met de kaassaus.
  16. Bestrooi met kaas en bak de lasagne 40 minuten in de oven op 180° C.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    HOi lekker en simpel, al een paar maanden ben ik echt fan van jullie! Heel leuk om elke dag post/inspiratie van jullie te krijgen!


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 4 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.