Gezonde Lasagne

De zoektocht naar de gezonde lasagne

Lasagne bestaat doorgaans uit veel (mozzarella) kaas, gehakt en een boel lasagne vellen. Niet het meest gezonde gerecht wat je kunt bedenken. Het is natuurlijk wel erg lekker en daarom maken en eten we dat. Een heerlijke klassieke lasagne is zo gemaakt bijvoorbeeld. Een gezonde lasagne zullen we wellicht nooit vinden maar een gezondere is absoluut een optie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Ligt-lasagne, een lasagne met courgette, een lasagne bestaande uit groenten of een tofu lasagne?

Light-lasagne

Light Lasagne Wat deze lasagne nou echt bijzonder maakt is het gebruik van Hüttenkäse. Dit is een jonge en ongerijpte kaas die heel weinig vet bevat. Met maar liefst 50% minder vet heb je hier te maken met een veel gezondere kaas dan bijvoorbeeld mozzarella. Per 100 gram mozzarella heb je 16,5 gram vet en bij dezelfde hoeveelheid Hüttenkäse is dit 4,3 gram. Over smaak valt niet te twisten maar deze light-lasagne kun je absoluut een gezonde lasagne noemen.

Lasagne met courgette

Lasagne met courgetteZoals de naam al doet vermoeden is dit een Lasagne met courgette. Andere ingrediënten zijn bijvoorbeeld aubergine, pruimtomaten (of romatomaten) en bijvoorbeeld ricotta. Deze gezonde lasagne is makkelijk om te maken en daarnaast is het ook nog eens helemaal vegetarisch. Een lasagne met courgette kun je eenvoudig vinden op de Pizza.nl-website.

Groentelasagne

GroentelasagneOok in deze lasagne kun je ingrediënten vinden zoals aubergine en courgette maar kun je ook ingrediënten vinden zoals selderij, champignons, komijnpoeder of bijvoorbeeld chilipoeder. Met als deze verschillende soorten groeten zet je iets heerlijks op tafel. Het zijn zoveel heerlijke ingrediënten waardoor je jezelf niet snel zult afvragen waar het vlees is gebleven. Wederom zonder mozzarella. In plaats daarvan gebruiken wij een klein beetje cheddar kaas. Deze groentelasagne is net als de andere lasagne’s op deze pagina een gezonde lasagne.

Tofu lasagne

Tofu LasagneZoals de naam al doet vermoeden zit in deze lasagne tofu. Geen gehakt maar tofu. Met een handje vol spinazie of bijvoorbeeld kokosolie maak je een heerlijke gezonde lasagne. Tofu lasagne is lekker voor wie even wat anders wilt maken.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − ten =

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.