Gnocchi met pompoen-komijncrème

Gnocchi met pompoen-komijncremeGnocchi met pompoen-komijncrème is een heerlijke, romige pasta, waarbij de smaak van pompoen en andere kruiden goed samenkomen. Pompoen kun je bijna het hele jaar door eten, maar deze grote, bolronde vrucht is het lekkerst om in het najaar te eten. Maak dit herfstgerecht eenvoudig op Pizza.NL!

 

 

Recept Gnocchi met pompoen-komijncrème

3.5 from 2 reviews
Gnocchi met pompoen-komijncrème
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 500 gram ricotta
  • 1 ei
  • 2 handjes verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 50 gram verse Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 gram bloem
  • 500 gram biologische pompoen
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 60 centiliter volle melk
  • 20 gram gezouten boter
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
Instructies
  1. Klop voor de gnocchi de ricotta met ei, een halve theelepel zout, de fijngehakte basilicum, een snufje nootmuskaat en de geraspte Parmezaanse kaas door elkaar in een kom.
  2. Voeg al kloppend de bloem toe. Het deeg moet glad, maar niet te zacht en ook niet te dik zijn.
  3. Zet het deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  4. Was in de tussentijd voor de saus de pompoen onder de koude kraan en snijd 'm doormidden.
  5. Schep er met een lepel de pitten uit.
  6. Snijd de pompoen met schil in blokjes.
  7. Doe deze in een pan en voeg de gemalen komijn en 50 centiliter melk toe.
  8. Laat 30 minuten sudderen op laag vuur.
  9. Vorm dan de gnocchi: rol het deeg met je handen uit tot vier rollen van 2 centimeter doorsnee.
  10. Snijd de rollen in stukjes van 2 centimeter en druk ze met de tanden van een vork iets plat. Zo krijg je er meteen inkepinkjes in.
  11. Bestuif de gnocchi met bloem, zodat ze niet aan elkaar plakken.
  12. Voeg na een half uur aan de pompoencrème de boter, een snufje nootmuskaat en wat zout en peper toe.
  13. Pureer in een keukenmachine of blender (of staafmixer) tot een gladde saus.
  14. Breng de resterende melk aan de kook.
  15. Schik de gnocchi in ondiepe schaaltjes.
  16. Schep er de pompoensaus omheen.
  17. Klop de melk met een staafmixer tot dik schuim en schep een lepel van dit schuim over één kant van de schaaltjes.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × 5 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.