Gnocchi met Pesto

Gnocchi met PestoGnocchi is een Italiaanse pasta-soort en betekent letterlijk vertaald “klont”. Je hebt ook Aziatische versies van gnocchi en dit wordt vaak een dumpling genoemd. De Nederlandse variant wordt knoedel genoemd. Gnocchi zijn een soort aardappelballetjes aangevuld met tarwemeel. Je kunt heel makkelijk zien wanneer de gnocchi klaar zijn, want dan komen ze boven drijven. Vaak worden ze geserveerd met tomatensaus en kaas, maar dus ook met het typische Italiaanse pesto. Deze Gnocchi met Pesto is echt iets wat je een keer moet proberen!

Recept Gnocchi met Pesto

4.0 from 2 reviews
Gnocchi met Pesto
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 50 gram verse basilicum bladeren
  • 40 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
  • 118 ml extra vierge olijfolie
  • 35 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook, fijn geperst
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 450 gram aardappel gnocchi
  • Parmezaanse kaas
Extra benodigdheden
  • Blender of keukenmachine
Instructies
  1. Meng de basilicum, knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine of blender en mix het tot grof gehakt.
  2. Terwijl de machine draait, voeg je langzaam de olijfolie toe zodat het geheel een gladde massa wordt.
  3. Voeg de kaas toe aan de blender en meng dit ook goed door elkaar.
  4. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet het vervolgens op zij.
  5. Kook de gnocchi zoals op de verpakking staat aangegeven.
  6. Giet de gnocchi vervolgens goed af.
  7. Verwarm olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  8. Voeg de gnocchi in een enkele laag toe en kook ze ongestoord totdat ze goudbruin en knapperig zijn in ongeveer 3 à 4 minuten.
  9. Draai de gnocchi en blijf ze bakken. Draai ze af en toe om totdat ze goudbruin en knapperig zijn in ongeveer 3 minuten.
  10. Haal de pan van het vuur en roer er ¼ tot ⅓ deel van de pesto doorheen.
  11. Het kan dat je wat pesto over hebt.
  12. Serveer de gnocchi warm en met Parmezaanse kaas
Voedingswaarde
Serveert: 1 portie calorieën: 420 Vet: 44 g Verzadigde vetzuren: 7 g Koolhydraten: 3 g Suiker: 0 g Sodium: 410 mg Vezels: < 1 g Proteïne: 7 g Cholesterol: 10 mg

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply to Naomi Cancel reply

Your email address will not be published.

eighteen + 19 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.