Gnocchi Caprese

Gnocchi CapreseGnocchi maken is niet voor iedereen weggelegd. Het is een proces dat je even door moet hebben. Maar als je eenmaal op gang bent, maak je de enige gnocchi naar de andere gnocchi.

Recept Gnocchi Caprese

4.0 from 1 reviews
Gnocchi Caprese
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 à 6 borden
Ingrediënten
Gnocchi
  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 grote eidooier
  • 100 à 200 gram bloem
  • zout
Saus
  • 800 gram blokjes Italiaanse tomaten uit blik
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • scheutje rode peper vlokken (optioneel)
Garnering
  • 200 gram mozzarella in brokken gesneden
  • 3 eetlepels gehakte verse basilicum
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Was en droog de aardappelen.
  3. Bak de aardappel totdat ze gaar zijn in ongeveer 45 minuten.
  4. Terwijl je de aardappelen bakt, bereid je de saus.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan met een dikke bodem op middelhoog vuur en voeg hier de knoflook aan toe.
  6. Zodra de knoflook begint te sissen, maar nog niet van kleur veranderd, voeg je de tomaten toe.
  7. Draai het vuur hoger en zodra de saus begint te borrelen, draai je het vuur weer terug naar matig laag.
  8. Breng het geheel op smaak met zout en peper en rode pepervlokken en voeg de basiicum toe.
  9. Kook dit 2 minuten en haal het van het vuur.
  10. Haal de aardappelen uit de oven en schep het vruchtvlees uit de schil en druk deze door een aardappelpers.
  11. Terwijl de aardappelen nog warm zijn, plaats je de aardappel op een groot bord zoals een heuvel met een gat in het midden.
  12. Voeg de dooier en zout toe aan het centrum.
  13. Begin langzaam met het toevoegen van de bloem, beetje per beetje. Meng het goed met je handen en ga door totdat je een soepel en zacht deeg hebt gemaakt.
  14. Kneed zachtjes, maar kort totdat je een zacht soepel deeg heb gemaakt die nog een beetje plakt.
  15. Om de gnocchi te vormen, breek je eerst het deeg in vuistgrote stukken en rol je elk stuk in een log over de dikte van je duim.
  16. Snijd de gnocchi in stukken van 2,5 cm.
  17. Om het af te maken, leg je de gnocchi op het werkvlak.
  18. Pak een vork met de rug naar je toe en druk op elk stuk deeg met je wijsvinger stevig op de lengte van de vorktanden.
  19. Leg de gnocchi terug op het bord en ga verder met de resterende stukken op deze manier.
  20. Plaats de voorbereide gnocchi op een licht met bloem bestoven bakplaat.
  21. Laat de gnocchi voorzichtig in gezouten kokende water zakken en haal ze er meteen uit wanneer ze allemaal boven komen drijven.
  22. Doe de gnocchi op een bord en doe hier de hete saus overheen.
  23. Voeg de stukjes kaas samen met de gehakte basilicum en roer dit voorzichtig zodat de kaas zachter wordt en smelt.
  24. Serveer meteen.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.