Fettuccine met artisjok en garnalen

Fettuccine met garnalenFettuccine met artisjok en garnalen is een heerlijk gerecht uit de mediterrane keuken. Heb jij trek in een echt Italiaans pastagerecht? Probeer dan eens dit bijzondere gerecht met artisjok. Artisjok is een beetje een ‘vergeten’ groente, maar het is erg lekker én gezond! Eet dit gerecht met een traditionele Insalata caprese (salade caprese), Italiaanse ciabatta of focaccia.

Recept Fettuccine met artisjok en garnalen

5.0 from 2 reviews
Fettuccine met artisjok en garnalen
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 tomaat
  • een halve, kleine ui
  • 250 g garnalen
  • 100 g artisjokharten uit blik, uitgelekt
  • 1,5 el olijfolie
  • 175 g fettuccine of tagliatelle
  • 4 el water
  • zout en versgemalen peper
  • basilicumblaadjes
Instructies
  1. Snijd de tomaat en de ui fijn.
  2. Spoel de garnalen schoon.
  3. Fruit de ui in de olijfolie, voeg er de garnalen, tomaat, artisjokharten en water aan toe en laat het geheel nog even 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Snijd de basilicum fijn en voeg deze toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de pan van het vuur.
  7. Kook nu de pasta 'al dente' (beetgaar).
  8. Giet af, doe de saus erbij en serveer.

 Buon appetito!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − 7 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.