Farfalle met tomaten en broccoli

Farfalle met tomaten en broccoliFarfalle met tomaten en broccoli is een heerlijk, fris en gezond pastagerecht, dat lekker is om te eten als zowel lunch als diner. Verras je hele gezin met dit variatierecept of geniet hier lekker van in je pauze op je werk of school!

 

 

 

 

Recept Farfalle met tomaten en broccoli

5.0 from 2 reviews
Farfalle met tomaten en broccoli
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 400 g farfalle (strikjespasta)
  • 2 broccoliroosjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 el boter
  • 3 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
  • kwart tl chilivlokken
  • halve tl zout
  • halve tl versgemalen zwarte peper
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
Instructies
  1. Zet een pan met gezout water op hoog vuur en breng aan de kook.
  2. Voeg de pasta toe en laat weer koken, terwijl je regelmatig roert.
  3. Voeg na 5 minuten broccoli aan je pasta toe en kook alles 4 minuten door.
  4. Giet de pasta en broccoli af en bewaar 1 kopje van dit water voor later.
  5. Verhit olijfolie en boter op middelmatig vuur in een grote koekenpan.
  6. Voeg de tomaten, knoflook en chilivlokken toe en kook alles 5 minuten.
  7. Voeg de broccoli, pasta, zout en peper toe en meng alles door elkaar.
  8. Voeg nu een beetje van het overgebleven pastawater toe voor een lichte saus.
  9. Doe alles nu in een serveerschaal en strooi er Parmezaanse kaas over.

Geniet ervan!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 + 12 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.