Cannelloni

Cannelloni is een buiCannellonisvormige pasta die je kunt vullen met allerlei ingrediënten, zoals vlees, vis en groenten. Dit heerlijke gerecht is onder andere met spinazie, ricotta, mascarpone, tomaat en Parmezaanse kaas. Daarnaast kun je ervoor kiezen om er gehakt bij te doen, of deze weg te laten. Wat jij het liefst wilt! Dit gerecht is voor twee personen, maar je kunt deze natuurlijk ook maken voor meerdere personen.

Cannelloni

3.0 from 1 reviews
Cannelloni
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g spinazie, gewassen
  • 250 g rundergehakt
  • 125 g mascarpone
  • 1 tl nootmuskaat
  • 125 g ricotta
  • 125 g cannelloni
  • Parmezaanse kaas
  • 250 g gezeefde tomaat
  • olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  2. Fruit de ui kort op laag vuur.
  3. Zet het vuur wat hoger, voeg het gehakt toe en bak tot dit gaar is.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Doe de spinazie in een vergiet, giet er kokend water over en laat de spinazie slinken.
  6. Haal het vocht eruit en snijd de spinazie.
  7. Meng de spinazie met het gehakt en de ricotta.
  8. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  9. Vul de cannelloni met bijvoorbeeld een spuitzak.
  10. Leg de gevulde pasta in een ingevette ovenschaal.
  11. Meng de mascarpone met de tomaat en verdeel de saus over de pasta.
  12. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
  13. Bak de pasta in 40 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight − five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.