Antipasti: Olijven

AntipastiLoopt jouw hoofdmaaltijd uit of ben je vergeten dat je gasten vooraf ook wel iets willen eten? Geen paniek. Met deze olijven zet je zo een heerlijke antipasti op tafel. Antipasti? Wat is dat? Dat is een Italiaanse gewoonte om vooraf aan het eten lekker wat te snacken. En dan pakken ze dus geen zak chips, maar heerlijke kleine gerechtjes zoals deze olijven. Want ze hebben genoeg olijven in Italië!

Recept Antipasti: Olijven

4.0 from 2 reviews
Antipasti: Olijven
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel tijm
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 450 gram olijven (Castelvetrano)
Instructies
  1. Snijd de kruiden grof fijn en doe de olijfolie in een koekenpan (geen vuur).
  2. Doe de kruiden bij de olijfolie, dek de pan af en laat de kruiden 1 uur in de olijfolie trekken. (Minder tijd? Verkort deze tijd dan ruim)
  3. Zet het vuur aan op middelhoog en voeg de olijven toe.
  4. Roer de olijven gedurende 5 minuten om ze te coaten.
  5. De olijven zijn klaar wanneer ze te warm zijn om aan te raken of gewoon binnen 5 minuten.
Voedingswaarde
Serveert: 5 porties calorieën: 160 Vet: 15 g Verzadigde vetzuren: 1,5 g Koolhydraten: 7 g Suiker: 0 g Sodium: 790 mg Vezels: 3 g Proteïne: 1 g Cholesterol: 0 g

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twelve − 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.