Antipasti: mozzarella, tomaat en olijvensalade

AntipastiItaliaans eten kun je bijna niet zonder antipasti. Heerlijke gerechtjes vooraf aan de hoofdmaaltijd. Antipasti betekent letterlijk voor de maaltijd en duidt een vrij licht hapje aan. Deze salade is daarom ook erg licht en laat genoeg ruimte over voor een flink hoofdgerecht. De smaken van mozzarella, tomaat en olijven mixen goed samen in dit gerecht en worden versterkt door de basilicum. Meer Italiaans kan je het niet hebben. Dit gerecht is echt binnen 10 minuten te maken, dus zo gepiept!

Recept Antipasti: mozzarella, tomaat en olijvensalade

4.5 from 2 reviews
Antipasti: mozzarella, tomaat en olijven salade
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4 borden
Ingrediënten
  • 1 blik zwarte olijven in tweeën gesneden
  • 500 gram cherry tomaten, gehalveerd
  • 130 gram verse mozzarella, in stukken gesneden
  • 118 ml vinaigrette
  • 12 gram verse basilicumblaadjes (gehakt of gescheurd)
  • zout
  • gemalen zwarte peper
Instructies
  1. Giet de olijven en de mozzarella af.
  2. Knip de cherrytomaatjes door midden.
  3. Doe de tomaten in een kom en doe de genseden olijven en mozzarella erbij.
  4. Was de basilicum en droog het af met keukenpapier. Of doe het in de slacentrifuge.
  5. Hak de basilicum dan in kleine stukjes.
  6. Meng de basilicum met de vinaigrette en combineer het vervolgens voorzichtig met het tomatenmengsel.
  7. Breng het geheel op smaak met vers gemalen zwarte peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Vandaag weer klaar gemaakt voor de lunch. Het is een heerlijk en makkelijk recept


    100

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − 7 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.