Antipasti: Gevulde Tomaat

antipastiGa je vanavond genieten van de Italiaanse keuken? Helemaal top. Maar heb je al gedacht aan antipasti van te voren? Anders kun je je Italiaanse gasten niet onder ogen komen natuurlijk. Deze gevulde tomaat is lekker snel te maken, maar smaakt alsof je er uren tijd aan hebt besteed. Het is even priegelen met zo’n lepeltje bij een tomaat. Maar iedereen met een beetje vaste hand, krijg de geitenkaas er vast zonder problemen in.

Recept Antipasti: Gevulde Tomaat

4.0 from 2 reviews
Antipasti: Gevulde Tomaat
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 24 tomaatjes
Ingrediënten
  • 900 gram cherry tomaten (24 grote)
  • 1½ theelepel extra vierge olijfolie
  • 110 gram verse geitenkaas
  • 1 theelepel verse marjoram, gesneden (of oregano)
  • zout
  • peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voorop 180 °C. Plaat de tomaten met de stamkant naar boven op een bakplaat met randen (dit om overstromingen te voorkomen).
  2. Bestrijd de tomaten met olie.
  3. Kook de tomaten ongeveer 1 minuut in de oven totdat de velletjes beginnen te krimpen en deuken.
  4. Mix in een kleine kom de zachte geitenkaas en de marjoram (oregano).
  5. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Snijd met een mesje een klein opening in de bovenkant van de tomaten.
  7. Doe per tomaat 1 theelepel geitenkaas in de tomaat.
Voedingswaarde
Serveert: 1 bord calorieën: 90 Vet: 5 g Verzadigde vetzuren: 3 g Koolhydraten: 7 g Suiker: 5 g Sodium: 210 mg Vezels: 2 g Proteïne: 5 g Cholesterol: 10 mg

Eet smakelijk!

Comments

  1. says

    Gisterenavond klaargemaakt als snelle hap en het smaakte zo ongelofelijk lekker. Echt een aanrader!


    80

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − one =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.