Panini met Rucolapesto en Spek

Panini met Rucolapesto en SpekEen Panini met Rucolapesto en Spek is heerlijk! De smaken van de spek en zelfgemaakte rucolapesto passen dan ook perfect bij elkaar. Wil jij eens iets nieuws proberen voor de lunch? Dan moet je zeker eens deze panini proberen: dit gerecht is gezond, lekker én snel klaar!

Panini met Rucolapesto en Spek

4.5 from 2 reviews
Panini met Rucolapesto en Spek
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 8 plakjes gerookt spek
  • 50 g champignons
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 4 broodjes naar keuze (ciabatta, pistolets, stokbrood, etc.)
  • olijfolie of arachideolie
  • peper en zout (naar smaak)
Instructies
  1. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Marineer deze in een mengsel van peterselie, olie, peper en zout.
  3. Breng nog eens op smaak met peper en zout en gril de champignons in een koekenpan zonder boter of olie.
  4. Besprenkel met een scheutje citroensap.
  5. Breng de plakjes gerookt spek op smaak met peper en gril deze vervolgens kort.
  6. Meng alle ingrediënten voor de pesto en stamp fijn.
  7. Snijd de broodjes open en besmeer deze met pesto.
  8. Beleg de broodjes vervolgens met de tomaat, spek, mozzarella, champignons.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Gril de panini’s met een paninimaker of leg ze op de barbecue, totdat de broodjes goudbruin en knapperig zijn en de mozzarella gesmolten is.

Eet smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 − 6 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.